Δωρεά ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ  Διαβιβάσεων από Ταξχο κ. Μαρκομανωλάκη Γεώργιο, Τάξεως ΣΣΕ 1950.

Το Μουσείο Διαβιβάσεων εμπλουτίστηκε την 03 Αυγ 2017, όταν ο 92χρονος Ταξίαρχος κ. Μαρκομανωλάκης Γεώργιος, Τάξεως ΣΣΕ 1950, πολεμιστής της Κορέας, μέλος του ΣΑΑΔΒ,  δώρισε ένα φορητό ασύρματο - βαλιτσάκι τύπου SSTR-1 G (Strategic Services Transmitter - Receiver).  Τον τύπο αυτόν  ασυρμάτου χρησιμοποιούσαν μυστικοί πράκτορες της εποχής 1945-1960.

Επίσης δώρισε ένα γερμανικό τηλέφωνο του Β'ΠΠ και φυλλάδια της προσωπικής του συλλογής.  

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκομανωλάκης περιηγήθηκε στο Μουσείο και ενημερώθηκε από τον αεικίνητο  Ταξιάρχο ε.α. Νοταρίδη Χρήστο, την «ψυχή»  του Μουσείου ΔΒ και από τον  στον Δκτή της Σχολής ΔΒ Ταξίαρχο κ. Αθανασιάδη Χρήστο.  Τέλος, υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου εις ανάμνηση της επίσκεψής του στο χώρο.

Ο Δντης ΔΒ του ΓΕΣ Υποστράτηγος κ. Περβολαράκης Απόστολος, επέδωσε την εικόνα του Αγίου Παισίου στον Ταξίαρχο κ. Μαρκομανωλάκη σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του στις  ΔΒ, παρόντος του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Αξκων ΔΒ Υποστρατήγου κ. Κουτρουμάνη και του πάντα δραστήριου μέλους του Συνδέσμου Ταξιάρχου ε.α. Νοταρίδη Χρήστου, που δεν φείδεται χρόνου και κόπων για την συντήρηση  και αναβάθμιση  του Μουσείου ΔΒ.

Όλα τα παραπάνω εκθέματα θα τοποθετηθούν στο Μουσείο, ως δωρεά του κ. Μαρκομανωλάκη Γεωργίου, όπου θα μπορούν να τα επισκεφθούν από κοντά όλοι οι συνάδελφοι και φίλοι του Μουσείου ανάμεσα σε άλλα αξιόλογα εκθέματα, που αποτελούν μέρος της ιστορίας του Όπλου μας και του Στρατού μας.

Ακολούθησε επίσκεψη στο σπίτι του, διήγηση ιστοριών και φωτογράφιση των άλμπουμ του από τη Κορέα.

Ο Σύνδεσμος τον ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας και εύχεται η υγεία και η χαρά να συνοδεύουν πάντα τον ίδιο και την οικογένειά του. Υπενθυμίζει  ότι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι καθήκον όλων ημών. Η διάσωση ιστορικών στοιχείων για τη δράση του Όπλου μας δεν είναι κάτι που μπορούμε να παραμελήσουμε. Προσδοκούμε στη συνεργασία όλων των συναδέλφων και μελών μας. Μακάρι να τον μιμηθούμε.

Εκ του ΔΣ/ΣΑΑΔΒ