Το Μουσείο Διαβιβάσεων εμπλουτίστηκε σήμερα 2 Οκτ 2018 από μία ακόμη γενναιόδωρη προσφορά του εκλεκτού Μέλους μας, του Αντιστρατήγου ε.α. Πανγιώτη Κάλφα.

 Ο κύριος Κάλφας Παναγιώτης δώρησε στο Μουσείο έναν Τηλέγραφο τύπου "1772" της HASLER BERLIN A.G. γερμανικής προελεύσεως, κατασκευής 1860, που χρησιμοποιήθηκε όχι μόνον στις επικοινωνίες των σιδηροδρόμων, αλλά και απο τους Τηλεγραφητές του Στρατού μας,  όπως μας επισήμανε  "ο ειδικός μας" Ταξχος ε.α. Χρήστος Νοταρίδης απο την γνωστή μας φωτογραφία της Ενωμοτίας Τηλεγραφητών του 1890. (επισυνάπτεται)

 Ο Δντης ΔΒ του ΓΕΣ Υποστράτηγος κ. Περβολαράκης Απόστολος, επέδωσε την εικόνα του Αγίου Παισίου στον  Αντιστρατήγο ε.α. Πανγιώτη Κάλφα  σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του στις  ΔΒ, παρόντος του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Αξκων ΔΒ Υποστρατήγου ε.α. κ. Κουτρουμάνη Δημητρίου, του Αντιπροέδρου Αντιστρατήγου ε.α. Ρεκλείτη Αναστασίου, του Γραμματέα Ταξχου ε.α. Γρούμπα Ιωάννη  και του πάντα δραστήριου μέλους του Συνδέσμου Ταξιάρχου ε.α. Νοταρίδη Χρήστου, που δεν φείδεται χρόνου και κόπων για την συντήρηση  και αναβάθμιση  του Μουσείου ΔΒ. Στη συνέχεια ο κ. Κάλφας περιηγήθηκε στο Μουσείο και ενημερώθηκε από τον κο. Νοταρίδη Χρήστο, την «ψυχή»  του Μουσείου ΔΒ.

Το παραπάνω έκθεμα που εκτιμάται ότι είναι το αρχαιότερο εκ των εκθεμάτων θα λάβει περήφανη θέση, όπου θα μπορούν να τα επισκεφθούν από κοντά όλοι οι συνάδελφοι και φίλοι του Μουσείου ανάμεσα σε άλλα αξιόλογα εκθέματα, που αποτελούν μέρος της ιστορίας του Όπλου μας και του Στρατού μας. 

Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας saadb.gr και στην ιστοσελίδα μας στο facebook  https://www.facebook.com/GRSIGNALS/?ref=aymt_homepage_panel

Ο Σύνδεσμος τον ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας και του εύχεται η υγεία και η χαρά να συνοδεύουν πάντα τον ίδιο και την οικογένειά του. Υπενθυμίζει  ότι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι καθήκον όλων ημών. Η διάσωση ιστορικών στοιχείων για τη δράση του Όπλου μας δεν είναι κάτι που μπορούμε να παραμελήσουμε. Προσδοκούμε στη συνεργασία όλων των συναδέλφων και μελών μας. Μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι.